2009. október 27., kedd

River Cloud

Múlt pénteken megtörtént, aminek meg kellett...péntek este egyedül vittem a húsos pályát:-D
Persze nem volt olyan sok vendég és a Chef is mindig jött csekkolni, hogy jók-e a dolgok, de azért nagyon jó volt egyedül vinni a nagyrészét.
A múlt héten szerdán volt még egy kitelepülős rendezvény, de ezúttal egy luxus folyami hajóra, amit Sea Cloud 2-nek hívtak.
http://www.seacloud.com
Este 60 főnek adtunk 5 fogásos vacsorát, másnap pedig kis főzőbemutatót tartott a Chefin a német kollegámmal. Ez azt jelentette, hogy az éjszakát a hajón "kellett" töltenünk, egy vendég szobában, ajándék pezsgő társaságában...valahogy túléltük.
De persze biztos ami biztos, vittünk magunkkal egy kis biztosíték sörikét is,(búzasör, pohárral együtt:-) ) csak hogy szomjan ne haljunk. A helyi kollegák nagyon kedvesek voltak, fiatalok, és mivel már csak pár hét van hátra a szezonból, eléggé feldobottak is. Így amikor felajánlottuk a saját serünket, először serrel viszonozták, majd előkerült pár üveg bor is. Az egész vége egy hajnalig tartó kellemes beszélgetés lett.
A vacsora után még a vendégekhez is meginvitáltak minket, a lounge-ba ahol kellemesen elkoktéloztunk és eltrécseltünk a vendégekkel mindenféle érdekes és kevésbé érdekes dologról:-)
És végre találkoztam honiakkal is. Azt mondták, ezen a hajón nincs olyan sok magyar, ez azt jelentette, hogy a kapitány, első, másod tiszt, egy matróz, egy felszolgáló, a zenész és az éppen ott levő felügyeleti szerv is magyar volt. Kellemes volt egy kis magyart élőben is használni és persze vidám társaság voltak.

Egy körkérdés:
mi a közös a következőkben: kiskanál, félig használt papírtörlő, törött kés, műanyag spatula, konyharuha, spakli?
a nyertes jutalma egy szabadon választott csillagos recept;-)

6 megjegyzés:

  1. Elhúztad a faltól a szobádban a hűtőt...

    VálaszTörlés
  2. Nem rossz...nem rossz...!!!
    de ha lenne hűtő a szobámban, nem a korábban már megjelent hűtőt pakoltuk volna tele serikével, hanem egyből a felhasználási helyen levőt.:-)
    így sajnos recept ezért nem jár...:-(

    VálaszTörlés
  3. Hungarocell dobozba csomagolt halszálltmány kibontásához alkalmazott eszközök! És esetleg még egy kis "íjászkodás"! :-)

    VálaszTörlés
  4. Petkém,
    Ennél egyszerűbb nem is lehet a megoldás,
    A helyszín a következő:Egy másnapos ébredés után kibotorkálsz a konyhába, a nap 10h-i fényes napsütésével majd el vakítja a begyógyult, már már kínaira húzódó szemeidet és naaaagyon, de nagyon szomjas vagy
    Volt egy üveg söröd,(lehet hogy több is,de ez már rossz fényt vetne rád) de nem volt sörnyitód, jó katonai szokás szerint, akkor jó lesz a kiskanál is mint nyitó alkalmatosság,De a kezed csúszott az üvegen így nem tudtad rendesen oda szorítani a kanálkát.
    Itt lép be a képbe mint csúszásgátló kézi tényező a képbe a félig használt papírtörlő.
    Annyira szomjas voltál már a maláta ízére, hogy küszködve se ment a megoldás, hisz a sorkötelességet már rég eltörölték, így gyakorlat híján csak küszködés volt az egész.
    Mire a kupak visítva leröpült, végig száguldva a konyhán a felakasztott műanyag spatulát telibe verve nyugvott meg a földön.
    A sör kétharmad része össze vissza spriccelt a falra a földre, meg a kredencre.
    Jött a konyharuha mint tisztító, itató eszköz, de szomjas torkodnak inkább a törött kés kellett volna mint ez a fecsérlő nyitás.
    Mi ebből a tanulság? ..legközelebb spaklival fogod ezt újra próbálni.



    Na jöjjenek mánn azok a receptek Petya.

    VálaszTörlés
  5. A hűtő is megérdemelne legalább 2 receptet.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Bélám!

    Rég nevettem ilyen jót...!!!:-)
    Ez nem a tökéletes megoldás, de receptet mindenképpen megérdemel:-D

    Már annyi érdekes megoldást hallottam, hogy nem is merem elmondani az igazat, annyira egyszerű...

    VálaszTörlés