2009. szeptember 19., szombat

Legszebb öröm...

A kollega szobájában kicsit összegyűltek az üvegek. Ez kb egy heti csoportos közös termés...:-)
Szegény előételes német srácnak mandulaműtéte van, még csak egy hónapja van itt, de kiesik egy hónapra. Ami azt jelenti, hogy teljes mértékben átvettem az előételes pályát:-DDD

Amíg vissza nem jön...ha...

Az önállósággal párhuzamosan az adrenalin szintem is folyamatosan nő a megnövekedett felelősséggel párhuzamosan. Egyszer megmutatták, mit hogyan kell felfőzni a mise-re, onnantól fogva egyedül vagyok. A service alatt is. Kb 40 főig egyedül eltudom vinni a pályát, afölött már beáll a Chef Lea is segíteni.

Eddig szerencsére nem volt nagyobb úszás, mindig kedvesen megmondja, mit rontok el, hogyan kell csinálni hogy jó legyen, főleg az előkészületekkel kapcsolatban. A service alatti munkámra eddig nem mondott rosszat, úgyhogy ezt kedvező jelnek veszem. :-)

A kollegákkal egyre jobban vagyunk. A franciákkal még nem megy a kommunikáció, de kézzel-lábbal megértetjük magunkat és szabadidőben jól elhülyéskedünk.

A cukrászaton eddig is láttam és kóstoltam, hogy rendkívüli. Mint kiderült, Alain Ducasse-nál volt A Cukrász évekig!!! A felesége miatt jött át. Hm...mindig a nők...:-)
És van Macaron!!! Pisztáciás és ISTENI!!! És van creme brulée és van vörösboros füge és vannak friss sorbet-k meg pisztácia fagylalt és van diós tortácska és van csoki souffle és van csoki fondant és van vmi csokis csoda meg citromos csokikrém meg kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas:-DDDD...no és persze van madeleine is.
Mivel vicceljük meg az előételes gyereket, ha épp ezerrel pörög service alatt....?
Nyomjuk rá a vörösborhabot szifonból...:-DDD
Van egy kis felújítás az egész étteremben, a szobából kifelé jelenleg ennyit látok.


Volt egy plafon is valaha...



3 megjegyzés:

  1. "A franciákkal még nem megy a kommunikáció,"

    Miért nem mutatod meg nekik a francia könyvedet?
    :-))

    (A csokik receptjét feltétlenül hozd magaddal!!!)

    VálaszTörlés
  2. Jövő hétfőre én sütök a dolgozóba', enyém a Desszert7fő. Kérek egy Alain Ducasse receptet,amit vasárnap is meg tudok csinálni, vagy csak valami kicsit kell reggel rádolgozni.H M.,

    VálaszTörlés