megvolt az elso két nap. a tegnapi pont a legpörgősebb, akkor kezdődött az új menu, túlfoglalás, VIP asztal, mondták is hogy kis káoszra számítsak. Ami itt persze csak annyit jelent, hogy az átlagosnál is jobban pörögnek, koncentrálnak, nem azt, hogy bármelyik étel ne érné el a megfelelő minőséget! A kollegák kedvesek, megértőek a fülemmel kapcsolatban, ami kimondottan előtérbe kerül, mivel hatalmas a konyha, nyitott, nagy távolságok és nagy terek, mindez pörgős osztrák akcentussal, első napos újgyereknek az én fülemmel nem könnyű. de ma már jobban ment, úgyhogy remélem nem lesz belőle sok gond a jövőben.
A legjobb hír, hogy a saucier pályára kerültem, azaz a húsosra:-DDDD mi csináljuk a köreteinket is, úgyhogy a legtöbb melóm a zöldségek előkészítése, de már az első nap is egyedül kellett csinálnom a meleg reggelit, ma pedig a bár salátáit is vinnem kellett. De service alatt bevonnak mindenbe, tányér előkészítés (ami nem is olyan egyszerű, mint gondolnám), tálalás!, szószolás...
holnap költözöm az új szobámba, onnan kb 9 perc alatt bent leszek és végre nem 7 idegennel kell egy szobában aludnom:-)
Az átlagos munkanap egyszerű, 14 óra, félórás ebéd és vacsi szünettel. De vannak rövidített napok is, akkor csak 10-11 órát kell dolgozni.
Tegnap bent volt Herr Witzigmann, nagyon kedves ember. Ma pedig volt nálunk a Gusto szerkesztősége Molnár úr és Bittera asszony személyében, velük is nagyon kellemesen elbeszélgettünk, persze csak röviden, mert sok idő nincs ilyesmire.
Néha megdícsérnek néha pedig kapom a sarat rendesen, de az a jó, abból tudok a legtöbbet tanulni. De biztosabbat csak az első hónap után lehet mondani, ha ki akarnak rúgni akkor majd megteszik. De persze pozitívan állunk a dolgokhoz és ilyesmi nem fog bekövetkezni:-D!
Most megyek aludni, holnap szabadnap, költözés, Salzburgi tekeréses városnézés éjjel...
2010. május 2., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azt hittem, hogy éjjel nem biciklit kell tekerni...
VálaszTörlés:-))